Мијалков, Грујоски, Јакимовски и Стајковиќ го „закрпиле“ Буџетот, Крпач не стасал да ја „распара“ приказната

Ден на македонската поезија во Шведска

Политичарите нé научија да се мразиме

Како стандардите на машката убавина се менуваа во последните 100 години

Нема веќе „Зајди, зајди“, „Гранд“ и „Пинк ѕвезди“…

Се остваруваат заканите за музички молк

Јанева: Не прифаќам ултиматуми!

Јавната обвинителка со порака до ВМРО-ДПМНЕ

Мијалков, Грујоски, Јакимовски и Стајковиќ го „закрпиле“ Буџетот, Крпач не стасал да ја „распара“ приказната

Специјалното јавно обвинителство осомничи четири лица во случајот „Трезор“

Објавено на 9/28/2016 9:53:29 AM

Филип Давид

Политичарите нé научија да се мразиме

Кој е овде луд, а кој нас нé прави луди? Ова политичка шизофренија не може да се најде во учебниците по психијатрија, таа е дете на полтичкиот прагматизам од најлош вид. Нејзина главна карактеристика е да едно се зборува, друго се мисли, а трето се прави. Тоа се нарекува хипокризија. Хипокризијата, општествена, политичка, прватна, стана составен дел од нашите животи, од нашето секојдневие. 

Објавено на 9/27/2016 9:48:21 AM

Спекталес

Снапчат претстави очила за сонце со камера

Компанијата „Снапчат“ (Snapchat), којашто го смени своето име во Снап Инк. (Snap Inc), ги претстави своите очила за сонце со камера, коишто се именувани како Спекталес (Spectacles).

Објавено на 9/28/2016 10:11:37 AM

Гетеборг, Шведска

Ден на македонската поезија во Шведска

Традиционалната манифестација Ден на македонската поезија во Шведска се одржа по 26-и пат на 24 септември 2016 година во Гетеборг во просториите на Македонското друштво „Гоце Делчев“. Во поетското читање учествуваа петнаесетина автори, како и ученици кои рецитираа стихови од познати македонски поети.

Објавено на 9/28/2016 10:04:20 AM

Moда и убавина

Како стандардите на машката убавина се менуваа во последните 100 години

Мажите секогаш се стремелe да се бидaт згодни, со стил, успешни, и, се разбира, привлечни за дамите. По желба на модата, тие станаа повеќе маскуларни, секси, секојдневни и безгрижни. Одредени децении носеле мажи кои имале безгрижна елеганција. Фризурата, мустаќите, брадата, тенот и мускулите одигра голема улога во менување на изгледот на машката убавина.

СЕРВИСИ/УСЛУГИ